De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Winnaars voorleeswedstrijd bekend

Noelle Flierman van De Bonte Stegge en Jade Kamphuis van Het Heilig Hart zijn dit jaar de winnaars van de voorleeswedstrijd in de gemeente Dalfsen. Zij gaan door naar de regioronde die donderdag 8 maart in Ommen wordt gehouden. De voorleeswedstrijd werd dit jaar voor de 25e keer georganiseerd. Ook dit jaar deden er maar liefst 16 scholen mee.

In twee rondes streden er steeds acht voorleeskampioenen om een plek in de regionale ronde. De kwaliteit van de voorlezers was hoog en de jury had een zware taak. De jury bestond uit Ingrid Kappert, raadslid, Marit Ligtenberg, beleidsmedewerker en Michael de Vries, coördinator jongerenwerk.

De supporters lieten ook van zich horen met spandoeken en mascottes. Alle kinderen van de deelnemende scholen kregen in de pauze een opdracht met een gedicht. De winnende scholen waren De Regenboog en De Tweemaster. Zij namen een boek met gedichten mee voor hun school.

In de pauze trokken de juryleden zich terug om te beraadslagen. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid, overbrengen van emotie en tempo en originaliteit van het boek.
Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. In de pauze was er een spetterend optreden van GVN Dance Dance: back to back.

Alle deelnemers kregen een polsbandje van de voorleeswedstrijd en voor de winnaars was er ook een I-padtas, een boekenbon en natuurlijk de oorkonde.

 

We wensen de twee kampioenen veel plezier en succes bij de regionale ronde.