De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

‘t Denk-Gelag – wij zijn geen racisten… toch?

Wij zijn geen racisten …..toch!?

 

Niemand wil gediscrimineerd worden en niemand wil beschuldigd worden van discriminatie. En toch gebeurt het. In Zwolle is er tumult ontstaan over de opstelling van mensen in de levende kerststal 2017. Werd daar gediscrimineerd door mensen, die niet religieus zijn of religieus opgevoed ,geen prominente plek te geven in de stal. Dat wordt nu onderzocht.
De bekende rapper Typhoon werd in 2016 staande gehouden vanwege de combinatie van de leeftijd, de dure auto en de huidskleur, aldus een politiewoordvoerder. Etnisch profileren wordt dit genoemd.
Discriminatie is een ingewikkeld begrip. En werken, zonder dat je het door hebt, stereotype denkbeelden of aannames door in hoe je iemand beoordeelt of tegemoet treedt. Mensen geven verschillende betekenissen aan dit woord, en beoordelen zij situaties en opmerkingen verschillend. Wat de een grappig vindt, kan voor een ander denigrerend of kwetsend zijn. Door de uiteenlopende opvattingen en het taboe dat op discriminatie ligt, is het moeilijk te herkennen en lastig bespreekbaar te maken.

Brigit Megens , regio coördinator bij Amnesty International Nederland gaat de uitdaging op vrijdag 13 april met ons aan.

In ’t Denk-Gelag, opererend, onder de koepel van Saam Welzijn, kunnen bezoekers hierover ongedwongen van gedachten wisselen. Iedereen is weer van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. De avond begint om 20.00 uur en zal om 22.00 uur afgelopen zijn. Napraten kan altijd. Daar staat ‘t Denk-Gelag om bekend. Het is de laatste Denk-Gelag bijeenkomst. Daarom pakken we uit. Voor de aanwezigen is er na afloop een bijzondere bierenproeverij van de ambachtelijke Vechtdal Brouwerij met Frans Lenferink. Kom allemaal naar het plus café van de Trefkoele+ in Dalfsen. De entree is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Komt u ook?

Graag tot volgende week vrijdag 13 april,