De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Roparunteam Run2Day Zwolle loopt voor waakkoffers!

Roparun Team Run2Day Zwolle heeft het mogelijk gemaakt dat maar liefst 42 waakkoffers beschikbaar gesteld kunnen worden aan de zorgorganisaties die mensen in de laatste levensfase verzorgen. Samen met het Netwerk Palliatieve Zorg regio IJssel-Vecht en noordoost Overijssel richten ze zich op dit goede doel.

De waakkoffer

De waakkoffer is voor naasten die waken bij hun dierbare.  De waakkoffer wil ondersteuning en ontspanning bieden aan naasten in deze intensieve tijd. Waken kan ook bij ernstig ziek zijn van een bewoner die niet terminaal is. Deze situatie kan wel aanleiding zijn dat er een naaste aanwezig is. Ook dan kan de waakkoffer ingezet worden. De koffert bevat een groot aantal voorwerpen en materiaal waar goed over is nagedacht en met zorg is samengesteld door een aantal medewerkers van de zorgorganisaties. Joyce de Vries is verpleegkundige bij de organisatie Driezorg en nam tijdens een netwerkmiddag het initiatief voor dit goede doel. Joyce; “de waakkoffer is met zorg samengesteld en we hebben een gedeelte van de waakkoffer ingericht voor volwassenen en een gedeelte speciaal voor kinderen die overdag soms meekomen”. De waakkoffer bevat onder andere boeken, lekkere warme plaid, sfeerverlichting, tijdschriften en puzzel(s), handlotion, etc. etc.

Vergemakkelijken van het waken

Hospice Lotus uit Zwolle heeft ervaring met de waakkoffer. Nabestaanden gaven aan dat de waakkoffer heeft bijgedragen aan het vergemakkelijken van het waken en dat de inhoud en beschikbaarheid van de waakkoffer bijdraagt aan positieve herinneringen aan het afscheid van hun naaste. De inhoud draagt bij aan het ondersteunen van naasten. Hospice Lotus is blij dat zij straks nog een waakkoffer tot hun beschikking hebben.

Officiële overhandiging 42 waakkoffers

Vandaag vond de officiële overhandiging plaats in Kulturhus Trefkoele+. Het Roparunteam overhandigde de 42 waakkoffers aan maar liefst 12 organisaties (waarvan oa Hospice Dalfsen) van het Netwerk Palliatieve Zorg regio IJssel-Vecht en Noordoost-Overijssel.
Het team gaat 19 mei weer van start voor de loop van Parijs naar Rotterdam. Meer weten over dit roparunteam volg hen op facebook

waakkoffers