De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Ook in 2018 doet Trefkoele+ weer mee met het Nationaal Integratiediner

Ook in 2018 doet Trefkoele+ weer mee met het Nationaal Integratiediner

Tijdens -alweer- het achtste Nationaal Integratiediner, op donderdag 11 oktober 2018 koken duizenden mensen met verschillende achtergronden op honderden locaties gerechten met elkaar en voor elkaar. Een ontspannen en smakelijke manier om elkaars cultuur en achtergrond te ontdekken en om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen.

Eten verbindt, het speelt in iedere cultuur een belangrijke rol en achter ieder gerecht zit een verhaal. Dat brengt vaak hele leuke gespreksonderwerpen op tafel. Aan tafel bij het Nationaal Integratiediner ontdekken mensen dat ze misschien wel heel veel verschillen van elkaar, maar dat zij ook veel overeenkomsten hebben. En mensen ervaren dan al snel dat verschillen niet eng zijn, maar juist interessant. Want verschillen leiden tot andere inzichten en nieuwe ideeën. Nieuwe ideeën leiden op hun beurt weer tot verbeteringen, daarom luidt het motto van het Nationaal Integratiediner ook als volgt:  “het verbinden van mensen +  het vieren van verschillen = het benutten van kansen.”

Ook dit jaar is Trefkoele+ weer een van de locaties waar verschillende fantastische gerechten worden geserveerd. U bent dan ook weer van harte welkom om op donderdag 11 oktober rond 18:00 uur aan te schuiven bij het Nationaal Integratiediner in Trefkoele+.

 Mee eten?

Wilt u weer gezellig aanschuiven tijdens het nationaal integratiediner 2018? Meldt u dan snel aan via de groene knop onder aan de pagina. Wacht hier niet te lang mee want de afgelopen jaren waren alle stoelen snel gevuld. Deelname aan het integratiediner is gratis maar aan het einde van de avond is er de mogelijkheid voor een vrije bijdrage.

Zelf koken?

Vindt u het leuk om te koken? Ook dit jaar zoeken we weer koks die ons en de gasten willen verrassen met leuke, interessante en bijzondere gerechten. Het maak niet uit waar het gerecht vandaan komt. Voorgaande jaren serveerden we gerechten uit oa: Syrië, Rusland, Thailand, Libanon, Brazilië, Nederland, Marokko en Armenië geproefd. Lijkt het u leuk voor gasten een gerecht uit uw land of cultuur te koken? Dan hopen wij dat u ons wilt helpen. De kosten voor uw ingrediënten betalen wij, en in overleg kunt u gebruik maken van de keuken in Trefkoele+.

Als u het blokje “ik vind het leuk om te koken” aanvinkt bij het aanmelden, dan nemen we contact met u op.

Heeft u aanvullende vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen

[av_button_big label=’Aanmelden voor het Nationaal Integratiediner 2018′ description_pos=’below’ link=’page,5546′ link_target=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_font=’#ffffff’ color=’green’ custom_bg=’#444444′ color_hover=’theme-color’ custom_bg_hover=’#444444′ av_uid=’av-2jbl1x’ admin_preview_bg=”][/av_button_big]