De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Mama Café Dalfsen 5 juli gaat over gezonde snacks

Mama Café Dalfsen 5 juli gaat over gezonde snacks

Op woensdag 5 juli van 9.30 tot 11.30 uur is het Mama Café Dalfsen geopend in kulturhus Trefkoele+. Deze keer gaat het over gezond en gevarieerd eten  en bewegen voor kinderen. Gewichtsconsulent Miranda Eilert – Hilgenkamp bespreekt de nodige tips en recepten met je. Aanmelden is niet nodig, alle papa’s en mama’s van kinderen van 0 tot 4 jaar zijn van harte welkom in het PlusCafé in Trefkoele+.

 

Gezond eten en bewegen

Miranda begeleidt mensen naar een gezond eet- en leefpatroon waarbij de schijf van vijf van het voedingscentrum het uitgangspunt is. Voorlichting over voeding, gezonde keuzes maken en beweging speelt hierbij een grote rol.
In het Mama Café wil Miranda laten zien waar je als ouders op kunt letten bij het maken van gezonde voedingskeuzes voor je kind. Zij gaat het hebben over gezonde tussendoortjes thuis en gezond trakteren op school en/of kinderdagverblijf. Meer info: www.gewichtsconsulentmiranda.nl

 

Programma na de zomer


Dit is het laatste Mama Café voor de zomer. Vanaf 6 september is het Mama Café Dalfsen weer geopend. De Mama Cafés in Trefkoele+ worden goed bezocht, gemiddeld schuiven 8 tot 10 ouders met hun kleine kinderen aan. De sfeer is informeel en laagdrempelig. Telkens schuiven andere geïnteresseerden aan, afhankelijk van het onderwerp.

 

Agenda


6 september                     interactief voorlezen aan je kind (Week van de Alfabetisering) o.v.b.
4 oktober                           creatieve sessie
1 november                      homeopathie
6 december                       nog in te vullen

 

Over het Mama Café Dalfsen

Het Mama Café is elke 1e woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in het PlusCafé van kulturhus Trefkoele+ aan de Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen. Het Mama Café is laagdrempelig en vrij toegankelijk. Doelgroep zijn ouders en verzorgers en hun kinderen van 0- 4 jaar.

In het Mama Café Dalfsen kun je andere ouders ontmoeten, ervaringen uitwisselen en gezellig koffie drinken. De kinderen kunnen intussen lekker spelen. Regelmatig schuift een deskundige aan om wat meer te vertellen over de thema’s rondom opgroeien en opvoeden van jonge kinderen en het ouderschap.

 

Het Mama Café Dalfsen is een initiatief van verloskundige/coach Wietske van Luipen (Puur Ouderschap) en contextueel therapeut/gezinscoach Tineke van Gorcum-van der Keijl (De Kapstok) en  Kulturhus Trefkoele+ (bibliotheek, GGD IJsselland en speel-o-theek).

Voor meer informatie over het Mama Café: www.facebook.com/Mama Café Dalfsen