De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

Geslaagd vierde 5-Ball toernooi in Trefkoele+

Geslaagd vierde 5-Ball toernooi in Trefkoele+

Evert Jan Holsappel: vierde kampioen van het Open 5 Ball kampioenschap van Dalfsen. Met veel enthousiasme hebben de 30 deelnemers aan het door de biljartclub “de Trefkoele” georganiseerde Open 5- Ball kampioenschap van Dalfsen gestreden om de kampioenstitel.
In zijn openingswoord sprak de voorzitter van de biljartclub “De Trefkoele” de hoop uit dat het vooral een sportief en gezellig toernooi zou mogen worden. Hij was blij dat de deelnemers niet alleen leden van de organiserende biljartclub waren die zich hadden opgegeven maar ook leden van andere biljartclubs o.a. uit Zwolle en verder een enthousiaste groep die zich ’s woensdagsmiddags altijd al aangenaam vermaken op het groene laken. En ook enkele medewerkers van de Trefkoele+.

5-Ball

Bij 5-Ball gaat het er om wie als eerste 51 punten heeft gemaakt. Om te kunnen scoren moeten er na afstoot tenminste twee ballen worden geraakt. De kleur van de bal bepaald de waarde. Twee ballen (de witte en gele speelbal) hebben een waarde van 4, de rode 2, de groene 1 en de blauwe speelbal heeft 6 punten. Het is dan ook scherp opletten op hoeveel punten je staat om precies op 51 punten uit te kunnen komen. En vooral niet te vergeten: welke speelbal – wit of geel- je hebt.

Spannend

Woensdagmiddag- en avond en de donderdagavond zijn in 6 poules de voorrondes afgewerkt en afgelopen vrijdagavond zijn onder belangstelling van veel supporters en de over gebleven deelnemers de finalewedstrijden gespeeld. De nummers 1 en 2 uit de poulewedstrijden gingen in 4 poules van drie, door naar de finale. Voor plek drie en vier streden Ton Ennik en Jannes Pot -beiden al eens winnaar van de vorige edities- om het brons. De finale werd een familie aangelegenheid. Want Albert Holsappel drong door tot de finale door met een onmogelijke stoot toch te winnen van Ton Ennik. In de andere halve finale was het Evert Jan Holsappel die het klaarspeelde om Jannes Pot naar de troost finale te stoten.

In een wel heel spannende wedstrijd was het dan toch Evert Jan Holsappel die met de eer ging strijken om zich de vierde kampioen van het Open 5 Ball toernooi van Dalfsen te mogen noemen. Al met al een prettig en sportief verlopen toernooi wat mede te danken was aan de goede organisatie. Voor herhaling vatbaar!