De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

FC Ankum blijkt het sterkst op het 42ste Bukkumtoernooi

FC Ankum en Ankummer Es zijn op Oudejaarsdag de grote winnaar geworden van de 42ste editie van het Bukkum Zaalvoetbaltoernooi.
In een afgeladen ontmoetingscentrum de Trefkoele in Dalfsen wonnen ze halverwege de middag respectievelijk de A-Poule en de B-Poule. FC Ankum versloeg in de finale het team van Achterhoek met 2-1. Ankummer Es was met 3-2 te sterk voor Buut’n Bukkums. 

Melkbussen

Opnieuw streden twintig teams om de felbegeerde melkbussen die op de laatste dag van het jaar te vergeven zijn. Met een gezonde dosis fanatisme werden de wedstrijden onder leiding van scheidsrechters Jan Grobbée, Robert Lans en Werner en Richard van Eerbeek afgewerkt. Het niveau lag daarbij hoog, getuige mooie doelpunten van keepers Tom Wildvank en Jacob Grooten en veldspelers Koen Sloot en Harold Pierik.

Ludiek

Na afloop werden de prijzen uitgereikt, en die werden door aanvoerders Jan Willem van Veen (FC Ankum) en Alwin Reimert (Ankummer Es) in ontvangst genomen. Ook werden enkele ludieke trofeeën overhandigd. En de besturen van sv Dalfsen en ASC’62 mogen zich na Oudejaarsdag officieel Erebukkum noemen. Die titel verdienden ze voor hun inzet om de jeugdafdeling van beide voetbalclubs voor komend seizoen samen te voegen. Voorzitters Dirk Mosterman (sv Dalfsen) en Bert Visscher haalden gebroederlijk de bokaal op.

Tekst: Arjan Bosch