De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

De digitale wereld is van iedereen

Deze week zijn er 42 certificaten Klik en Tik uitgereikt aan 24 deelnemers in Dalfsen en Nieuwleusen. In deze cursus leren de deelnemers meer over de digitale wereld. Dat gebeurt op een speelse, ontspannen manier en door gebruik te maken van allerlei werkvormen en technieken. Zo zijn er 10 bijeenkomsten. Maar een belangrijk element is ook een driedelige online cursus op internet, waar iedereen in zijn eigen tempo mee aan de slag kan. Zowel in de groep als thuis.

cursus Klik en Tik

Tijdens de bijeenkomsten staan twee dingen voorop. We willen het graag goed met elkaar hebben en er is dan ook genoeg gelegenheid voor een gesprek tussen de deelnemers, de vrijwilligers die kunnen bijspringen en vragen kunnen beantwoorden en een kopje koffie. Maar bovenal willen we er allemaal van leren en dat hebben we gedaan! Soms door veel te oefenen, soms door een vraag te kunnen stellen en daar een bevredigend antwoord op krijgen en soms door elkaar steun te geven en die ook te krijgen.

Zeven deelnemers haalden alle drie certificaten van de cursus Klik & Tik. Er waren overigens ook een aantal deelnemers die nog meer cursusmateriaal op heel a

ndere terreinen met goed gevolg doorliepen. Bij de afsluitende bijeenkomst speelden we ook nog een digitale quiz, de drie winnaars in zowel Dalfsen als Nieuwleusen kregen een lekker prijsje (vooral om uit te delen!).

Nu staan er DigiD-cursussen in beide plaatsen als vervolg gepland. Daarna zullen we weer een Klik & Tik-serie aanbieden in beide plaatsen. De start daarvan is in maart gepland. U kunt zich hiervoor  aanmelden bij de bibliotheek, via de website of de balie en natuurlijk ook bij de Senioren Computerclub Dalfsen.

Daarnaast blijven we zoeken naar geschikte workshops met digitale raakvlakken. Samen iets ontdekken of leren, waarbij we zoveel mogelijk gebruik maken van allerlei (leuke!) werkvormen en cursusmateriaal, natuurlijk ook digitaal. En waarbij we vooral ook leren van elkaar. Daarbij blijven we zoeken naar die dingen die u leuk, interessant, belangrijk of uitdagend vindt. Als u hierdoor aangesproken wordt, neem dan eens contact op met een medewerker van de bibliotheek of met j.tebokkel@bibliotheekdalfsen.nl

Iets leren? We doen het samen!