De ontmoetingsplek voor alle inwoners van Dalfsen

De Bibliotheek helpt met het vinden van de juiste baan

De Bibliotheek helpt met het vinden van de juiste baan

 

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt dit najaar hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken, door middel van online trainingen. De trainingen zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of die zich alvast op de toekomst wil voorbereiden.

 

Sollicitatiespreekuur
Op woensdagochtend 2 november is het Sollicitatiespreekuur, waar vragen gesteld kunnen worden over het schrijven van een sollicitatiebrief en CV, het voorbereiden van een sollicitatiegesprek, maar bijvoorbeeld ook over het inrichten van een LinkedIn-profiel.

Workshop Storytelling
Niemand loopt warm voor het opdreunen van argumenten, het delen van getallen of het voorlezen van een CV. Als je de ander wilt overtuigen, moet je met een goed verhaal komen, ook tijdens jouw zoektocht naar werk. Hoe je dat kunt doen, ontdek je in de workshop Storytelling van woensdag 9 november.

Walk & Talk: (On)verwachte sollicitatievragen
Naast de standaard vragen krijg je tijdens sollicitatiegesprekken soms onverwachte, niet-standaard vragen, zoals bijvoorbeeld een rollenspel, “Wat nou als”-vragen of het oplossen van een probleemsituatie. Tijdens de Walk & Talk op 17 november krijg je tips om beide soorten vragen goed voor te bereiden.

JobOn: Inzicht in je talenten
Weet jij wat jouw talenten zijn? Vaak heb je wel een idee van waar je goed in bent. Maar het kan best lastig zijn dit te verwoorden in een sollicitatiebrief of -gesprek. Tijdens de JobOn-training op 22 november ga je ontdekken wat je talenten zijn en hoe je dat sterk kunt verwoorden. Én hoe je je talenten in kunt zetten om die ene baan te bereiken.

 

Alle activiteiten zijn gratis online bij te wonen. Aanmelden is verplicht, dat doe je via de website van de Bibliotheek Dalfsen. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekdalfsen.nl/dejuistebaan