Logopedie Pluspunt Trefkoele Plus

Vacature logopedist – Logopedie Pluspunt

Vacature logopedist i.v.m. zwangerschap

Gezocht: enthousiaste logopedist voor zwangerschapsvervanging voor drie dagen in de week

Een van de logopedisten is zwanger. De ingangsdatum van het verlof zal 11 november 2017 zijn. De werkdagen zijn (waarschijnlijk) op dinsdag, woensdag en vrijdag. En het verlof zal ten minste doorlopen tot en met 19 februari 2018. Inwerkperiode zal in overleg plaatsvinden. Duur van inwerkperiode is afhankelijk van relevante werkervaring.

De praktijk is allround. De hoofdvestiging is in Trefkoele+ het Kulturhus in Dalfsen. Bovendien heeft deze praktijk vestigingen in het Kulturhus De Mozaïek en basisschool de Regenboog in Lemelerveld en basisschool Ichthus in Lemele. De vacature betreft (vermoedelijk) de locaties in Kulturhus de Mozaïek en in Lemele.

Wij werken vooral veel met kinderen in de leeftijd van 3 t/m 10 jaar. Daarnaast is vrijwel alles mogelijk qua stoornissen en leeftijden, dus ook volwassenen.

Wij zoeken:

een enthousiaste, spontane collega met affiniteit voor de vrije vestiging en het werken met kinderen en volwassenen. Inschrijving in het kwaliteitsregister Paramedici is noodzaak. Ervaring in de vrije vestiging, werken volgens de OMFT, kennis over fonologische taalstoornissen, kennis van lees- en spellingsproblemen, kennis van TOS, bevoegd om DTL af te nemen en/of vaardig zijn met de computer (Incura) zijn een pré. Beschikking over rijbewijs en eigen auto is noodzakelijk. Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en daarmee ook aan het wederom behalen van de kwaliteitstoets Logopedie december 2018. De administratie moet dan ook uitstekend worden bijgehouden.

Wij bieden:

een tijdelijk contract voor ong. drie dagen in de week (dinsdag, woensdag en vrijdag) op basis van variabele uren. Naast het daadwerkelijk aantal behandelingen die gedraaid worden, wordt ook tijd uitbetaald voor administratieve taken en overleg. Verder worden ook reiskosten vergoed en een kleine vergoeding voor NVLF lidmaatschap. Wij werken volledig digitaal en zorgen voor een uitstekende overdracht en begeleiding. De praktijk heeft een grote verscheidenheid aan materialen en testen in huis.

Heb je interesse? Laat het mij zo snel mogelijk weten. Sluitingsdatum: 30 september 2017, sollicitatiebrieven ontvangen na deze datum worden mogelijk nog wel in behandeling genomen.

Voor vragen en/of informatie:
Logopedie Pluspunt, Chantal Punt-Vermeulen, praktijkhoudster

0529-433633 of 06-25425632

Of info@logopediepluspunt.nl

Voor meer informatie over de praktijk: www.logopedie-pluspunt.nl

Bij voorkeur sollicitatiebrieven via de mail.
Per post mag ook:
Logopedie Pluspunt
T.a.v. Chantal Punt-Vermeulen, Ruigedoornstraat 108, 7721 BR Dalfsen

uitnodiging Nationaal Integratiediner Trefkoele Plus

Nationaal Integratie diner 2017

Nationaal Integratiediner

Op donderdag 12 oktober vieren wij het Nationaal Integratiediner! Tijdens het Nationaal Integratiediner komen mensen bij elkaar om elkaar beter te leren kennen. Eten verbindt, in alle culturen speelt eten een belangrijke rol. Eten brengt mensen bij elkaar die je normaal niet spreekt en het brengt onderwerpen op tafel waar gewoonlijk niet over gesproken wordt. Op 12 oktober zullen duizenden mensen door heel Nederland deelnemen aan het zesde Nationaal Integratiediner.

Meedoen?

Dit diner kan alleen een succes worden wanneer we mensen kennis kunnen laten maken met gerechten uit verschillende culturen. Deze avond worden ruim 100 gasten verwacht, we hebben dus veel gerechten nodig. Het zou dan ook leuk zijn wanneer ook jij een heerlijk gerecht maakt. De kosten van het gerecht worden volledig vergoed. Indien je komt koken, kun je op de knop “Aanmelden als kok” klikken. Wil je reserveren voor het diner dan kan dat via de knop “reserveren ” aan de onderkant van de pagina.

Om deze avond nog feestelijker te maken vinden we het ook erg leuk als je iets wil opvoeren, denk aan zang en dans vanuit jouw cultuur. Heb je een leuk idee geef dat dan door via activiteiten@trefkoeleplus.nl. En mocht je in klederdracht willen komen dan vinden we dat hartstikke leuk, zo leert iedereen nog meer over jouw cultuur.

bibliotheek Dalfsen
,

Workshop Persberichten Schrijven

Workshop Persberichten Schrijven

‘Mag ik even uw aandacht?’

Tot 27 september kunt u zich opgevePersberichten workshop Trefkoele+n voor de workshop Persberichten Schrijven. Deze praktische schrijfworkshop vindt op 4 oktober (19.30 – 22.00 uur) plaats in de bibliotheek van Dalfsen. Aanmelden kan via info@bibliotheekdalfsen.nl of in de bibliotheek zelf.

Deelnemers trekken

Wie weleens een evenement of activiteit organiseert wil uiteraard graag zo veel mogelijk deelnemers hebben. Een persbericht sturen aan kranten, websites of een bericht op Facebook en LinkedIn zetten, helpt in elk geval. Maar hoe schrijf je het beste persbericht en bereik je de meeste mensen? Is één tekst genoeg of moet je juist verschillende versies voor verschillende media maken? En hoe doe je dat dan?

Docent met ervaring

Journalist en schrijftrainer Monique van Klaveren (www.leerschrijven.nl) geeft tips, trucs en een praktijkoefening. Beroepsmatig schrijft ze al ruim 25 jaar dagelijks allerlei teksten en artikelen. Daarnaast probeert ze ook regelmatig bijvoorbeeld de activiteiten van de Stichting Live Muziek Heino met een persbericht onder de aandacht te brengen. Dus als geen ander weet ze waar vrijwilligers tegenaan lopen.

handwerken Landstede Trefkoele+

Handwerken in de soos

Handwerken in de soos Landstede Welzijn Dalfsen

Houdt u van handwerken en vindt u het leuk om dat samen met logo landstede welzijnanderen te doen? Dan zijn de handwerkbijeenkomsten in de Trefkoele+ wellicht iets voor u!

Landstede Welzijn Dalfsen organiseert iedere 2e en 4e woensdagmiddag van de maand, tussen 14.00 – 16.00 uur, handwerken in haar soos op de bovenverdieping van de Trefkoele+. U mag uw eigen handwerkje meenemen maar er kan ook voor een goed doel gehandwerkt worden. Er is begeleiding aanwezig en ook kan er desgewenst materiaal gekocht worden.

ook op vrijdagochtend

Ook kunt u iedere vrijdagochtend aansluiten bij de groep ervaren handwerkers die dan bijeenkomt.  Doorgaans wordt er aan eigen handwerkjes gewerkt. Wilt u hulp of inspiratie bij het opstarten van een  handwerkstuk dan is deze ochtend  geschikt voor u.

Voor beide groepen is de toegang gratis, de consumpties zijn voor eigen rekening.

Meer informatie over de activiteiten van Landstede Welzijn vind u op www.landstedewelzijndalfsen.nl

scootmobiel Trefkoele

Scootmobiel tocht

scootmobiel tocht Landstede Welzijn

Landstede Welzijn organiseert de eerstvolgende maandelijkse recreatievescootmobiel Trefkoele scootmobiel tocht op woensdag 20 september a.s. vertrek om 13.30 uur vanaf de Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 te Dalfsen.

Enthousiaste vrijwilligers hebben een mooie tocht uitgezet van 20-25 km. De vrijwilligers zijn allen gecertificeerd verkeersregelaar. Halverwege zal een koffie/thee-stop worden gehouden op een geschikte locatie.

Meedoen aan de scootmobiel tocht

Iedere scootmobielrijder is van harte welkom om deel te nemen aan deze tocht. Eigen bijdrage, voor koffie en organisatie, is € 5,00 p.p. Opgave is wel verplicht. Dit kan tot maandag 18 september 2017 bij Landstede Welzijn Dalfsen, tel.: 088-8508800 of email: welzijndalfsen@landstede.nl U dient bij opgave ook een telefoonnummer van een contactpersoon door te geven.

Meer informatie over de activiteiten van Landstede Welzijn vind u op  www.landstedewelzijndalfsen.nl.

Twente Plat agenda Trefkoele+

Twente Plat 40 jaar

Twente Plat 40 jaar

Het is dit seizoen precies 40 jaar geleden, dat Twente Plat voor het eerst van zich liet horen. Met een handvol uitverkochte optredens en een fantastisch succesvolle LP werd de naam in recordtijd een begrip. Toen al stond de groep garant voor een avondvullende voorstelling met “Twentse humor op z`n best” en de afgelopen 40 jaar deed de groep z`n uiterste best om jaarlijks aan de hoge verwachtingen te voldoen. Nu zijn we zo`n 15 LP`, 7 CD`s en 8 DVD`s verderTwente Plat agenda Trefkoele+, waar de lachspieren zwaar op de proef worden gesteld.

De nieuwe tour

Het nieuwe, 40ste, tournee programma biedt weer alle ingredienten, die een avond Twentse humor zo aanstekelijk maakt. Met prachtige conferences, schitterende sketchen en heerlijke liedjes houdt Twente Plat zijn publiek op het puntje van de stoel. Mis het niet!!!

Klik voor meer info naar: www.twenteplat.com

Voorstelling in Trefkoele+

Twente Plat treed  vrijdag 13 oktober in Trefkoele+ op de voorstelling zal om 20:00 uur beginnen.
Kaarten kosten € 12,50 en zijn vanaf 7 september te koop aan de bar in het PlusCafé.
Ook kunt u nu al telefonisch kaarten bestellen via 074-384 17 18

Vechtdal Blues & Rock 2017

Vechtdal Blues & Rock heeft het programma voor 2017 editie rond!

We hadden al de band “In Trouble” en met de bevestiging van de 2e act;  “Duketown Slim”, is het programma op zaterdag 21 oktober a.s. compleet.
Imco Ceelen ( Duketown Slim) groeide op in de Brabantse stad ‘s-Hertogenbosch (ook wel Duketown). Daar raakte hij in de ban van akoestische… blues. Begonnen als bluesharp-speler bij verschillende bands enakoestische formaties heeft deze bluesende Brabander al snel in.
De gaten dat hij meer uit het genre kan halen wanneer hij zich toespitst op de traditionele deltablues. Daarom gaat hij tegenwoordig gewapend met een resonator gitaar, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen alle juke joints en festivals in blues land langs. 
De band In Trouble met o.a. de bekende Dalfser gitarist Wilko Lindeboom aan boord, zit met hun repertoire meer in de jaren 60 en 70 rock hoek. Van Lynyrd Skynyrd tor Whitesnake en van Queen tot ZZ Top.
Het PlusCafé van Trefkoele+ wordt de avond van 21 oktober omgetoverd tot dampend blues honkVanaf 21:00uur kan men weer heerlijk genieten van blues & rock muziek.
Met een belachelijk lage entree prijs van slechts 7.50 euro is er geen enkele belemmering om binnen te stappen en je onder te dompelen in de unieke sfeer van dit festival. De voorverkoop start op 25 september aanstaande. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de bar bij Trefkoele+ aan de Ruigedoornstraat 108 in DalfsenOok kunnen ze per mail worden gereserveerd via: activiteiten@trefkoeleplus.nl

voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Trefkoele+  door te mailen  op activiteiten@trefkoeleplus.nl of door middel van ons contactformulier.

of via www.vechtdalbluesandrock.nl/

Mindfit Trefkoele Plus

Cursus – Omgaan met dementie

Cursus voor partners, kinderen en naasten van mensen met dementie in Dalfsen

 Maandagochtend 11 september start een cursus voor mantelzorgers van mensen met dementie. De groep wordt georganiseerd door het Mantelzorgteam Dalfsen (onderdeel van Welzijnskoepel Dalfsen in oprichting) en Mindfit.

 

Waarom deze groep?

Als iemand lijdt aan een vorm van dementie dan heeft dat niet alleen gevolgen voor de persoon zelf maar ook voor de omgeving. Het omgaan met een naaste met dementie valt niet altijd mee. Vaak komen er bij de naastbetrokkenen allerlei vragen op, zoals: ‘Hoe ziet de toekomst eruit?’, ‘Hoe kan ik omgaan met bepaald gedrag?’, ‘Waar kan ik terecht voor hulp?’ of ‘Hoe houd ik het zelf vol?’
Om mantelzorgers van mensen met dementie een steuntje in de rug te bieden, wordt deze ondersteuningsgroep georganiseerd. De cursus is erop gericht naasten beter te leren omgaan met de situatie, waardoor ze minder belast raken. De deelnemers vinden begrip, herkenning en steun bij elkaar. Er zijn in totaal 5 bijeenkomsten van 2 uur.

Inhoud:

Onderwerpen die aan de orde komen:

  • Achtergronden van dementie: oorzaken, gedrag, verloop, behandelmogelijkheden
  • Gevolgen van de aandoening voor de persoon zelf en voor de omgeving
  • Communicatie en dagelijkse omgang met een naaste met dementie
  • Omgaan met lastige situaties
  • Zorgen voor jezelf, hoe doe je dat?
  • Waar vind je hulp en steun?

Het uitwisselen van ervaringen en tips vormt een belangrijk onderdeel van de cursus.

Er wordt gebruik gemaakt van concrete situaties en ervaringen die door de deelnemers zelf worden ingebracht. Deelnemers ontvangen een cursusboek met informatie en opdrachten.

 

Praktische informatie:

Cursusdata:      11 september t/m 9 oktober 2017

Locatie:           Kulturhus Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108, Dalfsen

Deelname is gratis. De cursus wordt gefinancierd door de gemeente Dalfsen

Vooraf vindt een telefonisch kennismakingsgesprek plaats.

 

Aanmelden voor de cursus of meer informatie:

Ilja Bomers, mantelzorgmakelaar binnen het Mantelzorgteam Dalfsen

Telefoon: 0572-372882 of 06-19218070

Emailadres: ilja@swolemelerveld.nl

 

mama cafe Dalfsen Trefkoele

Mama café – Interactief voorlezen

Interactief voorlezen

Kom tijdens de Week van de Alfabetisering op 6 september naar het Mama café voor een workshop “Interactief Voorlezen”!voorleesexpress Trefkoele+ Mama café

Gastspreker Ans Derksen (coördinator VoorleesExpress) zal uitleggen waarom het belangrijk is dat kinderen al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken. En op welke wijze kan worden voorgelezen, interactief en met leesplezier voor ouder en kind. Daarnaast zal Janny de Groot, voorlezer bij BoekStart en de VoorleesExpress, de kinderen voorlezen.

Vanaf 9.30 uur staat de koffie/thee klaar in het PlusCafé in Trefkoele+.

 

Mama café Trefkoele+

Het Mama café is elke 1e woensdag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur in het PlusCafé van Kulturhus Trefkoele+ aan de Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen. De ochtenden zijn laagdrempelig en vrij toegankelijk. Doelgroep zijn ouders en verzorgers en hun kinderen van 0- 4 jaar.

In het Mama café Dalfsen kun je andere ouders ontmoeten, ervaringen uitwisselen en gezellig koffie drinken. De kinderen kunnen intussen lekker spelen. Regelmatig schuift een deskundige aan om wat meer te vertellen over de thema’s rondom opgroeien en opvoeden van jonge kinderen en het ouderschap.

Het Café is een initiatief van verloskundige/coach Wietske van Luipen (Puur Ouderschap) en contextueel therapeut/gezinscoach Tineke van Gorcum-van der Keijl (De Kapstok) en Kulturhus Trefkoele+ (bibliotheek, GGD IJsselland en speel-o-theek).

bibliotheek Dalfsen

Wandeling door Dalfsen met Gids

Wandeling door Dalfsen met Gids

In het kader van de Week van de Alfabetisering (4 t/m 10 september) organiseert het Taalpunt van  Bibliotheek Dalfsen maandagavond 4 september een wandeling door Dalfsen.

Gidsen nemen de wandelaars mee door de stad en zullen in gemakkelijke taal iets vertellen over Dalfsen. Deze wandeling is alleen  voor de anderstaligen, inburgeraars en deelnemers en coaches van het Taalpunt, Vluchtelingenwerk en de Koffie en taalgroep uit de gemeente Dalfsen.

De wandeling eindigt omstreeks 20.30 uur bij het restaurant van de Trefkoele+, waar nog een kleine activiteit wacht. De avond wordt afgesloten met een drankje en iets lekkers.

De wandeling start om 19.00 uur vanaf het gemeentehuis in Dalfsen.